Σχετικα / Πληροφοριες

Το ploumistofylakto είναι ένα διαφορετικό e-shop από τα άλλα γιατί σας δίνει την δυνατότητα να αγοράσετε το πρώτο αληθινά ενεργειακό προσωπικό φυλακτό της αρέσκειας σας.

 

Το φυλαχτό προστατεύει, είναι οδηγός ζωής και βοηθά στη λήψη αποφάσεων, αναπτύσσει ακόμη και το ταλέντο και τις πνευματικές ικανότητες του χρήστη.

Το φυλαχτό ή φυλακτό ή γούρι, το περίαπτον των αρχαίων Ελλήνων, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα “ενεργειακά” μέσα με τα οποία επιδιώκεται άλλοτε η αποτροπή και πρόληψη κακού και άλλοτε η επίτευξη αγαθού και ευδαιμονίας, όπως σημειώνει ο Έλληνας λαογράφος Γεώργιος Μέγας στα “Ζητήματα ελληνικής λαογραφίας”.

Τα φυλαχτά είτε περιέχουν ιερά κειμήλια είτε σχηματίζονται από πλήθος υλικών που έχουν καταξιωθεί μέσω της παράδοσης, όπως για παράδειγμα, το “τίμιο ξύλο”, “άγιο μύρο”, “αγιασμός”, ξόρκια γραμμένα σε ύφασμα ή χαρτί, ακόμη διάφορες ουσίες όπως π.χ. αλάτι, λιβάνι, ρόδι, σκόρδο, κωσταντινάτο, χρυσή λίρα, πέταλο, χάντρα μάτι, τμήμα υφάσματος αρχιερατικού μανδύα και άλλα που συμβολίζουν την γονιμότητα, την καλοτυχία και την ειρήνη όπως το δέντρο της ζωής, το περιστέρι, η νότα και το σπίτι.

Σε πολλά από τα παραπάνω στοιχεία είναι εύκολη η διάγνωση της συνειρμικής λογικής (αποτροπής ή προφύλαξης) που συνδέεται μ΄ αυτά όπως π.χ. τα δόντια ή το δέρμα του φιδιού, η χάντρα μάτι έναντι της βασκανίας κ.λπ., ενώ ευνόητη καθίσταται και η προστατευτική ιδιότητα των λατρευτικών και ιερών αντικειμένων και μέσων (π.χ. το Άγιο Φως).

Γενικά, με τον όρο φυλακτό (περίαμμα), ορίζομε το όποιο υλικό που μετά από συγκεκριμένη λειτουργία έχει μια μαγική δύναμη και που ενεργεί ως τύπος πνευματικής μπαταρίας που προσελκύει τη συγκεκριμένη ευλογία και τις αρετές επάνω ή μέσα στον κύκλο της ζωής του μάγου ή του ατόμου που θα το κομίζει.

Συχνά, πολλά φυλακτά λειτουργούν κάτω από τη δύναμη ενός συγκεκριμένου πνεύματος (αγγέλου) που είναι μαγικά συνδεδεμένο σε αυτό ή μέσω γραμμένων θείων ονομάτων και επικλήσεων. Βέβαια, τα φυλακτά υπήρχαν πριν από τους αρχαιότατους χρόνους και στο μετα-διάστημα προστέθηκαν Άγια Επίθετα του Θεού, ονόματα Προφητών κλπ. Ακόμα και τα αρχαία σύμβολα κρατήθηκαν και για αυτό σήμερα υπάρχουν φυλακτά σε σπαθιά, σε βάζα, σε πιάτα, σε ρούχα κλπ.

Σε κάθε περίπτωση το ploumistofylakto είναι ένα πραγματικό κόσμημα το οποίο είναι σίγουρο ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο.